Vorbesc cu Udrea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, am fost la Udrea acasă, susţine Traian Băsescu

9

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, marți seară, că vorbește zilnic la telefon cu Elena Udrea și că a fost la ea acasă, în arestul la domiciliu, încercând să o convingă că nu a ”abandonat-o”.

”În toată perioada asta, de când îi este foarte greu, sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, acolo la ea acasă. Am fost la dna. Udrea acasă. Am nimerit când erau avocații, asta e… În primul rând, încerc să o conving că nu am abandonat-o”, a spus Băsescu la B 1tv.

Citeste si:  Dosar Microsoft: Gheorghe Ştefan va sta în arest la domiciliu; decizia este definitivă

Fostul șef al statului a subliniat ”loialitatea” Elenei Udrea față de el și a arătat că este o femeie ”extrem de puternică”.

În ceea ce privește dosarele în care Udrea este cercetată, Băsescu a spus că nu comentează pe marginea lor, pentru a nu-i face rău fostului ministru al Dezvoltării.

”Eu nu o să o contrazic pe dna Udrea. Mai mult decât atât, am încredere în justiție și am încredere în Elena Udrea că nu a furat bani. (…) Elena Udrea a spus ce știe și ce crede, deci este un om care nu minte”, a mai spus Traian Băsescu.

Citeste si:  Elena Udrea: Aş vrea să nu mai fiu fotografiată non-stop; mă simt vânată

Fostul președinte a catalogat drept ”excesiv” numărul de cereri de arestare formulate pe numele Elenei Udrea.

”Singurul lucru care mi se pare excesiv — numărul mare de cereri de arestare. Aici se pare că avem o problemă și un risc, datorită presiunii care e pe procurori să facă rapid dosarele, pentru că sunt multe. (…) Parcă încep să se axeze prea mult pe denunțuri. Lângă denunț trebuie să mai pui ceva și trebuie să ai grijă în același timp să nu îi lași pe cei care au luat banii să se pună de acord să te trezești cu declarații care îl incriminează pe ministru”, a adăugat Băsescu.

Citeste si:  Modalităţi alternative la executarea pedepsei cu închisoarea, în noile coduri juridice

Totodată, el a susținut că nu a primit nicio informare ”că Elena Udrea ar face lucruri în neregulă‘. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata