Carme Ruscalleda, singura femeie chef din lume care deţine 7 stele Michelin

Carme Ruscalleda a fost, în 2005, prima femeie chef care a obținut trei stele Michelin. În 2015, ea palmaresul este mult mai bogat: trei stele la restaurantul Sant Pau din localitatea balneară Sant Pol de Mar (Barcelona), două stele la Sant Pau din Tokyo și alte două la Moments, un spațiu gastronomic din hotelul Mandarin Oriental din Barcelona. Cu 7 trofee, Carme devine femeia chef cu cele mai multe stele Michelin din lume.

„Muncă, muncă și iar muncă” — este deviza acestei artiste culinare autodidacte, care poartă în vene ADN-ul mediteranean. Într-una din cărțile sale de mare succes, intitulată „Cocinar para ser feliz” (A găti pentru a fi fericit), ea constata că starea de spirit a unei persoane se creează în funcție de ceea ce mănâncă.

Citeste si:  O celebră femeie chef din Statele Unite îşi dezvăluie tehnica de preparare a 65 de tipuri de paste

„Mâncare sănătoasă, proaspătă, gustoasă, care face plăcere” este rețeta sa culinară preferată prin care induce starea de bine. ‘O bucătărie curată, transparentă, fără grăsime, deloc grea și care ajută digestia”, spune artista care folosește în preparatele sale doar produse bio provenite de pe terenul său. Potrivit ei, „natura trebuie să defileze pe masă”, relatează El Pais.

Bucătăria de proximitate face parte din actuala tendință gastronomică, însă Carme o practică de mai bine de 30 de ani. Stilul ei este local și global, în același timp. „Sunt o fată de la țară”, spune cu mândrie această cosmopolită din popor care a predat cursuri de bucătărie la Universitatea din Harvard. Zâmbitoare și cu o tunsoare care o întinerește, ea știe să dea un aspect festiv mâncărurilor sale printr-un joc al ingredientelor, texturilor, aromelor și al esteticii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto:conmuchagula.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata