12 zboruri de drone au fost semnalate la Paris în noaptea de marţi spre miercuri

Douăsprezece zboruri ale unor drone deasupra Parisului au fost semnalate poliției în noaptea de marți spre miercuri, au anunțat surse ale poliției, relatează AFP.

Autoritățile urmează ‘să stabilească dacă toate indiciile corespund celor ale unor zboruri reale de drone’. Nicio persoană nu a fost reținută.

Mai multe dispozitive pilotate de la distanță au fost reperate în mai multe rânduri în diverse locuri din capitala pariziană săptămâna trecută, în pofida interdicției de a survola Parisul.

Ele au fost reperate în special de-a lungul Senei, deasupra Place de la Concorde, în zona complexului de clădiri Hotel des Invalides — unde se află mormântul lui Napoleon — și în apropierea șoselei de centură. Primele semnalări au început în jurul orei 22.00 (21.00 GMT).

Citeste si:  Primul parc stelar din lume

Parchetul din Paris a deschis o anchetă, care este încredințată secției de cercetări a jandarmeriei transporturilor aeriene.

Din 5 octombrie, ’60 de survoluri de drone’ au fost semnalate deasupra unor centrale nucleare de pe teritoriul Franței sau a capitalei Paris, a declarat marți ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, dând asigurări că guvernul a luat măsuri în fața acestei amenințări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata