O fată de 12 ani a doborât recordul mondial alergând 7 maratoane pe 5 continente

Americanca de origine mexicană Blanca Ramirez a devenit, la doar 12 ani, cea mai tânără sportivă din lume care a alergat șapte maratoane pe cele cinci continente, după ultimele două curse disputate, la Paris și Antarctica, la o diferență de doar nouă zile, informează agenția spaniolă EFE.

Micuța atletă californiană a terminat cea mai dură competiție din lume, parcurgând clasica distanță de 42,195 km la temperaturi scăzute pe o plajă de pe o insulă pustie din Antarctica.

„A fost un final foarte dur, nu doar pentru maraton, ci pentru că a alergat în frig, pe multe pietre, pe mult noroi, pe porțiuni în care ningea„, a afirmat Dimas Ramirez, tatăl minorei.

Citeste si:  Primii români întorşi din Marea Britanie: incertitudine şi îngrijorare

Rezistența fizică a micuței atlete a fost pusă serios la încercare mai ales că a fost nevoită să concureze la două competiții în numai nouă zile, timpul de recuperare fiind foarte scurt. Blanca Ramirez a alergat în maratonul de la Torcy (Paris) pe 10 februarie, după care a revenit la Los Angeles o zi mai târziu, unde a stat doar patru ore înainte de a se îmbarca în direcția Punta Arenas (Chile).

Periplul fetei a început în martie anul trecut când a participat la maratonul de la Los Angeles, unde a scos un timp de 6h și 59 min. De la acel moment, Blanca și-a promis ca înainte să împlinească 13 ani, pe data de 29 iulie, să demonstreze că atunci când ai voință poți face lucruri care par imposibile.

Citeste si:  O americancă de peste 92 de ani a alergat în maratonul de la San Diego (record de vârstă)

După Los Angeles, Blanca a concurat în Rwanda, China, Paraguay, Noua Zeelandă, Franța și, în final, în Antarctica pe data de 19 februarie.

Prin această performanță, Blanca Ramirez a doborât recordul mondial deținut de americanca Winter Vinecki, care a concurat la șase maratoane la vârsta de 14 ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: nbcnews.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata