Autorul atacului terorist de la parlamentul canadian voia să răzbune morţii din ţările islamiste

Michael Zehaf-Bibeau, care a împușcat mortal un militar la 22 octombrie la Ottawa înainte de a fi ucis în incinta Parlamentului canadian de forțele de ordine, voia să răzbune intervenția militară a Canadei în Afganistan și Irak, conform unei înregistrări video publicate vineri de către poliție, relatează AFP.

Cu câteva minute înainte de a-l împușca mortal pe un soldat în serviciu în fața unui monument din apropierea parlamentului, Michael Zehaf-Bibeau a realizat o scurtă înregistrare video cu ajutorul telefonului mobil.

Poliția a tăiat 18 secunde din înregistrare, 13 la început și 5 la final, a explicat Bob Paulson, șeful poliției federale.

Tânărul canadiano-libian, care afirmă că este solidar cu țările musulmane, susține că gestul său reprezintă ‘represalii (față de trimiterea de trupe canadiene în Afagnistan — n.r.)’, fiind motivat și de intenția premierului Stephen Harper de a trimite trupe în Irak.

‘Canada a devenit oficial unul dintre dușmanii noștri, luptând cu noi și bombardându-ne’, a afirmat, cu calm, Zehaf-Bibeau, în înregistrarea realizată în mașină înainte de atac. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.