Consultarea prea frecventă a telefonului mobil are efecte estetice nedorite asupra utilizatorului

Folosirea frecventă a telefoanelor mobile și a tabletelor poate avea efecte negative nebănuite asupra aspectului fizic al utilizatorului, diferite studii arătând că menținerea capului aplecat pentru consultarea acestor dispozitive favorizează apariția unor riduri la gât și la bărbie, chiar și la tineri, avertizează revista ‘Hola’.

Omul modern simte nevoia tot mai mult să fie conectat cu restul lumii prin intermediul noilor tehnologii, devenind uneori dependent de acestea. Uneori, se ajunge chiar la așa-numitul „tehno-stres”. Un studiu realizat de corporația americană Intel a relevat că 40 la sută dintre utilizatori nu-și închid aceste dispozitive niciodată și că 8 din 10 persoane își păstrează telefonul mobil alături de ele în timp ce dorm.

Citeste si:  Pilonul II de pensii are 6,6 milioane de participanţi şi peste 5 miliarde de euro în administrare

Dar schimbarea posturii necesară pentru a citi sau scrie pe telefonul mobil implică, de cele mai multe ori, o relaxare prelungită și, implicit, o slăbire a musculaturii din zona gâtului, care duce la un aspect flasc și ridat al zonei respective. Acest lucru este valabil și pentru tineri, avertizează specialiștii.

Dacă această deteriorare s-a produs și ridurile circulare din jurul gâtului, așa-numitul ‘colier al lui Venus’, s-au accentuat, un doctor spaniol, Lajo Plaza, din Madrid, propune o soluție reparatoare, bazată pe peeling și mezoerapie cu acid hialuronic, care include agenți antioxidanți.

Citeste si:  Femeile care au fraţi mai mici rămân virgine mai mult timp

„Pielea din această zonă este prea fină, ridurile formate aici sunt profunde. Pielea este foarte subțire, astfel încât umplerea ridurilor poate provoca efectul contrar. Singura soluție este hrănirea pielii cu acid hialuronic și vitamine. În acest fel, se poate asigura o susținere a pielii”, a explicat medicul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata