Marea Britanie a terminat de plătit datoriile din Primul Război Mondial

Trezoreria britanică a plătit luni, 9 martie, aproximativ 1,9 miliarde lire sterline (2,8 miliarde de dolari) pentru a răscumpăra de la un număr de peste 100.000 de persoane ‘obligațiuni de război’ emise în anul 1917 pentru a finanța datoriile uriașe contractate de Marea Britanie în timpul Primului Război Mondial, transmite CNBC.

Emise inițial cu un cupon de 5%, în 1932, când datoria publică a devenit nesustenabilă, obligațiunile au fost convertite în obligațiuni cu un cupon mai mic de 3,5%. Oficiul pentru managementul datoriei estimează că în total Marea Britanie a plătit dobânzi în valoare de 5,5 miliarde de dolari de la contractarea împrumutului în 1917.

Citeste si:  Operaţiunea “White Christmas” a Ligii Nordului

‘În 1914, datoria națională se situa la 650 milioane de lire sterline, iar la finele războiului era de aproximativ șapte miliarde de lire sterline și a fost finanțată prin emiterea de obligațiuni’, a declarat directorul M&G Investments, Jim Leaviss.

Terminarea rambursării ‘Împrumutului de Război’ face parte dintr-o strategie mai amplă a ministrului britanic de Finanțe, George Osborne, care vrea să scape de toate cele șase obligațiuni perpetue, care nu au o dată la care ajung la maturitate. Grație dobânzilor mici din prezent guvernul britanic poate să-și achite datoriile de război prin emiterea de noi bonduri în condiții mai favorabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata