Oana Mizil ar fi efectuat operaţiuni de comerţ incompatibile cu funcţia

Deputata Oana Mizil ar fi implicată în operațiuni de comerț incompatibile cu funcția de parlamentar, au declarat  surse judiciare.

Sursele citate au precizat că aceasta era administrator de fapt al SC Fashion Brand Management și la patru magazine din București, având ca scop obținerea de foloase.

Deputatul Oana Mizil a fost adusă joi cu mandat la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiată de procurori.

Întrebată dacă știe în ce calitate a venit, Oana Mizil a spus că nu știe, negând că ar fi suspectă. ”Încă nu știu. Nu sunt suspectă, Doamne ferește! (…) Nu am făcut nicio afacere, nu sunt implicată în nicio relație comercială”, a susținut Oana Mizil.

Citeste si:  CONCURS: Care este cea mai nesimţită bancă cu care ai lucrat?

Procurorii anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007-2015.

Conform unui comunicat de presă al DNA, joi sunt efectuate percheziții la nouă adrese din București și județul Ilfov, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sedii de firme și domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au precizat că una dintre locuințele vizate de procurori este a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. Aceleași surse au arătat că procurorii au descins la Administrația Domeniului Public sector 5 și la sediul Calex Business Grup.

Citeste si:  Foşti manageri de la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti şi Spitalul Orăşenesc Bicaz, declaraţi incompatibili de ANI

Dosarul are legătură cu fapte comise din 2007 până în prezent privind lucrări publice acordate ilegal iar prejudiciul s-ar ridica la 2 miliarde de lei. Pentru atribuirea și plata lucrărilor, primarul Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de aproximativ 20% sub diverse forme, mai precizează sursele judiciare (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata