Fosta procuroare Angela Nicolae, condamnată la 4 ani închisoare cu executare

Angela Nicolae, fost procuror-șef al Biroului de Relații Internaționale și Programe din Parchetul General, a fost condamnată marți, 17 martie, de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență.

De asemenea, Angela Nicolae are interzis pe o perioadă de 4 ani dreptul de a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii pentru care a fost condamnată.

Citeste si:  Donaţie pentru Spitalul de Urgenţe Iaşi, de la un fost pacient

Tot în cazul ei, instanța a dispus confiscarea sumei de 87.715 lei, fiind menținut sechestrul pe un apartament al acesteia.

În același dosar, Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, aceeași pedeapsă primind și Ghaziri Rami.

Angela Nicolae și fiul ei au fost obligați la plata a câte 10.000 lei cheltuieli judiciare către stat, iar Ghaziri Rami trebuie să achite 12.000 lei cheltuieli judiciare.

Potrivit DNA, Angela Nicolae a pretins de la liderul unei rețele de evaziune fiscală, Ghaziri Rami, direct și prin intermediul fiului său, Daniel Nicolae, sume de bani totalizând 111.715 lei și 1.500 euro.

Citeste si:  Titus Corlăţean: Ce se întâmplă la frontiera estică poate să genereze modele de separatism privitoare la România

În schimbul banilor, Angela Nicolae a promis că va interveni pe lângă judecători și procurori, astfel încât să îi determine să pronunțe hotărâri favorabile lui Ghaziri Rami și firmei sale.

Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae și în raporturile cu o altă persoană, administrator și asociat în mai multe societăți cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectivă a apelat la Angela Nicolae, care i-a promis că va interveni pe lângă un prim-procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

Citeste si:  Indexarea pensiilor se va face peste cifra de 4%, în 2015, susţine premierul Ponta

Ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de Angela Nicolae, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate.

Pe 28 octombrie 2013, la propunerea DNA, Angela Nicolae a fost arestată preventiv, fiind apoi trimisă în judecată în decembrie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata