Grecii, chilienii şi australienii sunt cei care se protejează cel mai des de soare

Locuitorii din Grecia, Chile și Australia sunt cei care se protejează cel mai des de efectele dăunătoare ale razelor de soare asupra pielii, relevă un sondaj realizat în 23 de țări, publicat marți, la Paris, informează EFE.

Astfel, 34 % dintre greci, 33 % dintre chilieni și 32 % dintre australieni au declarat că iau măsuri pentru a se apăra de soare în toate anotimpurile, arată studiul elaborat la solicitarea Laboratoarelor Dermatologice ‘La Roche-Posay’. La polul opus, se situează belgienii, danezii și rușii, dintre care numai 6 % procedează în acest fel.

Pe de altă parte, germanii (24 %), austriecii (23 %) și italienii (20%) sunt cei care merg la doctor cel puțin o dată pe an pentru a li se examina alunițele de pe piele, obicei pe care îl au doar 1 % dintre finlandezi.

Citeste si:  Grecia, pentru al doilea an consecutiv în topul vacanţelor de vară 2015 la Târgul de Turism

Alții preferă să-și analizeze singuri petele de pe piele, capitol la care se remarcă grecii (52 %), australienii (48 %) și austriecii (45 %).

Melanomul este forma cea mai severă a cancerului de piele, dar, dacă este diagnosticat într-o fază inițială și este tratat corespunzător, se poate vindeca în aproape 90 % din cazuri, a reamintit președintele Societății Internaționale de Dermoscopie, Giuseppe Argenziano, menționează EFE. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner