Reţete inovatoare, 132 de expozanţi din 24 de ţări şi concursuri cu 200 de candidaţi, la GastroPan Târgu Mureş

A șaptea ediție a celei mai mari expoziții din țară din sectorul de panificație, cofetărie și HoReCa, GastroPan, care a debutat, joi, la Centrul Expozițional President din Târgu Mureș, reunește 132 de expozanți din 24 de țări, care prezintă cele mai noi tehnologii, ingrediente, ustensile și tot ceea ce ține de aceste domenii, precum și peste 200 de specialiști care se întrec în cele opt competiții grupate pe trei secțiuni ale concursului de panificație, gastronomie și cofetărie.

Pe parcursul a trei zile, vizitatorii pot urmări exponatele realizate în cadrul concursurilor GastroPan, la care s-au înscris 200 de brutari, cofetari și bucătari, care se vor întrece pentru premiile GastroPan, cum ar fi ‘Pâinea Anului 2015’ și ‘Tortul Anului 2015’.

Trofeele vor fi înmânate de lideri marcanți din industria europeană de profil, cum ar fi Peter Becker, președintele Uniunii Internaționale a Brutarilor și Cofetarilor (UIBC), și Michael Wippler, vicepreședintele Asociației de Panificație din Germania.

Ediția din acest an a GastroPan se remarcă prin prezentarea ultimelor tendințe care marchează piața panificației, cofetăriei și a ospitalității, de la mașini și utilaje, la dotări, mobilier de specialitate, ingrediente inovatoare, ustensile și accesorii practice. Aici sunt expuse mașini și linii compacte pentru procesarea, dospirea, conservarea sau congelarea aluatului, echipamente multifuncționale pentru formarea și modelarea produselor, cuptoare cu consum redus de energie, din categoria „Eco/Green”, ingrediente funcționale, adaptate cerințelor actuale — naturale, nutritive, cu fibre, fără gluten etc.

De asemenea, din expoziție nu lipsesc mobilierul și amenajările pentru magazine de specialitate, cafenele și cofetării, ustensilele, accesoriile și consumabile ce ușurează munca angajaților și îmbunătățesc calitatea produselor, cele mai noi sortimente de înghețată artizanală, soluțiile pentru prepararea produselor de gelaterie și uniformele, soluțiile de curățenie profesională, igienă, ventilație și condiționarea aerului.

La acestea se adaugă soluțiile informatice și de gestiune pentru activitățile de producție, distribuție și vânzare, echipamentele de producție a pastelor făinoase, a biscuiților și fursecurilor, soluțiile și tehnologiile complete pentru nișe speciale cum ar fi covrigii, pizza, ciocolateria, patiseria congelată, echipamentele frigorifice și vitrinele pentru expunerea produselor.

Managerul de proiecte al SC Boro Info SRL, Boroka Birtalan, care organizează Expoziția GastroPan, a declarat că, pentru pregătirea ediției actuale a expoziției de la Târgu Mureș — cea mai mare de acest gen din România — s-a muncit timp de un an și că această manifestare este singura platformă din țară unde specialiștii în domeniu și furnizorii pot interacționa.

‘GastroPan este singura platformă din țară unde specialiștii din alimentație publică, cofetărie, panificație, morărit pot să se întâlnească cu furnizorii de materii prime, de utilaje, de servicii și producătorii chiar vin să vadă inovațiile, tot ce e nou pe piață. Furnizorii văd acest interes și de aceea vor să expună, de aceea noi simțim că spațiul, deși generos, peste 6.000 de metri pătrați, e tot mai mic, pentru că tot mai mulți vor să vină iar noi nu mai puteam oferi spații pentru produsele și serviciile oferite’, a spus Boroka Birtalan.

Aceasta a precizat că, în urmă cu șapte ani, expoziția a pornit dintr-o necesitate, după ce firmele din morărit, panificație și cofetărie care primeau revista ‘Brutarul-Cofetarul’, editată de SC Boro Info, singura revistă de specialitate din țară, au semnalat faptul că și-ar dori o expoziție.

‘Firmele cu care colaborăm ne-au atras atenția că ar dori un astfel de eveniment unde să aibă posibilitatea să expună ceea ce fac, să facă un schimb de experiență. Atunci Revista Brutarul-Cofetarul, împreună cu furnizorii de materii prime și servicii și cu producătorii din România au venit alături de noi și de atunci organizăm GastroPan. De atunci, noi lucrăm în permanență cu specialiștii și ne consultăm în permanență cu colaboratorii noștri.

‘Creierul’ expoziției a fost tatăl meu, János Váradi, care a lucrat la Asociația Maghiară de Panificație ca și director și a avut experiență în domeniul revistelor de specialitate pentru brutari și în domeniul expozițiilor din Ungaria. Când s-a mutat în România, a venit cu ideea și, împreună cu mama mea, Ildikó Váradi Erdős, și cu colegii noștri, am pornit expoziția. E o inițiativă de familie, alături de asociațiile de profil care ne ajută foarte mult’, a precizat Boroka Birtalan.

Potrivit managerului de proiecte, pe parcursul celor șapte ani, GastroPan a primit numeroase feedback-uri pozitive din partea specialiștilor și a producătorilor din țară, fapt ce a dus la continuitatea acestei expoziții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.