De ce trebuie să consumăm fructul camu-camu

Un studiu realizat de institutul de cercetări INPA din Brazilia pune în evidență rolul fructului de camu-camu în reducerea grăsimilor și zahărului din sânge în cazul adulților sănătoși, au informat recent surse oficiale, potrivit cotidianului spaniol La Vanguardia.

Camu-camu (Myrciaria dubia) este un arbust din Amazonia, unde crește, de obicei, în apropierea apei, iar fructul său este considerat cel mai bogat în vitamina C de pe planetă.

Rezultatele dovedesc potențialul benefic al vitaminei C și, în special, al camu-camu în ceea ce privește sănătatea, pentru că acest fruct s-a dovedit mai eficient în reducerea nivelurilor de lipoproteine decât acidul ascorbic sintetic, afirmă cercetătorul Francisca Souza, într-un comunicat al INPA (Instituto Nacional de Pesquisas da Amazônia).

Citeste si:  România riscă deschiderea procedurii de infringement pentru că nu are alocată cota de zahăr pentru 2014-2015

Studiul a fost realizat cu două grupuri de control. Unul dintre ele a primit camu-camu sub formă de pulbere, iar celălalt a primit vitamina C sintetică.

Persoanele din primul grup au înregistrat o creștere evidentă a valorilor serice ale acidului ascorbic și o reducere semnificativă a valorilor glicemiei. În cazul celor din al doilea grup, s-a produs doar o slabă scădere a acestor din urmă valori.

Potrivit responsabililor studiului, care cercetează de mai bine de zece ani proprietățile camu-camu, vitamina C conține un procentaj mare de antocianină, substanță care acționează ca antioxidant și previne boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Citeste si:  Nutriţia adecvată şi dieta potrivită - rol esenţial în asigurarea sănătăţii dinţilor

Camu-camu se folosește deja, pe plan mondial, ca adjuvant în tratarea depresiei și întărirea sistemului imunitar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata