Tigrul siberian – cea mai mare felină din lume

Cea mai mare felină este, conform Guinness Book, tigrul siberian. Denumit științific Panthera tigris altaica, animalul mai este cunoscut și ca tigrul Amur, tigrul nord chinezesc sau tigrul manciurian. În prezent, poate fi găsit, în sălbăticie, doar în regiunea Amur-Ussuri din estul Siberiei, unde este protejat prin lege.

Tigrul siberian este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru. Conform site-ului zoo.sibiu.ro, masculii siberieni pot măsura și 3,5 metri în lungime, în medie atingând în lungime 190-220 cm fără coadă. În mod excepțional, un mascul siberian poate cântări și 300 kg, însă, în mod obișnuit, ajunge la 180-275 kg.

Citeste si:  Miley Cyrus, sau strategia goliciunii ca anunţ publicitar - VIDEO

Tigrul siberian adult este un animal teritorial. Vânează solitar, furișându-se către pradă sau stând la pândă. Se hrănește cu bivoli, căprioare și porci sălbatici.

Atinge maturitatea sexuală la vârsta de 4 ani. Gestația durează în jur de 3 luni, femela născând 3-5 pui pe care îi și alăptează. Puii sunt incapabili să vâneze până la vârsta de 18 luni.

Se estimează că mai există doar aproximativ 350 de exemplare în libertate. Deși cifra este mică, în anii 1930, populația de tigr

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata