Papanaşii cu smântână şi dulceaţă – desertul fermecător al copilăriei

Papanașii cu smântână și dulceață reprezintă pentru mulți desertul perfect. Îmbinând în mod savuros ingrediente simple, papanașii se află la loc de cinste în meniul fiecărui restaurant și sunt preparați acasă de gospodinele pricepute.

Greu întâlnești vreun român care să nu fi gustat acest deliciu, iar turiștii care ne vizitează țara sunt impresionați de inelușele moțate scăldate în smântână și dulceață din belșug.

”La noi, în restaurant, se găsesc preparate de la cele mai sofisticate până la lucrurile simple, naturale, care reprezintă esența, pentru cei mai mulți dintre clienții care ne trec pragul. Au poposit de-a lungul timpului în restaurant artiști celebri, sportivi, politicieni cunoscuți. Poate oamenii s-ar aștepta ca ‘vedetele’ să comande lucruri sofisticate, să aleagă meniuri pretențioase. Nu e deloc așa. Vor lucruri normale, le e dor de clătite, de papanași, de preparate simple, dar pline de gust. Așadar, papanașii chiar sunt foarte des solicitați, sunt un desert care nu va dispărea prea curând din meniuri’‘, spune Steliana Mihalache, administratorul Hotelului Vaslui.

Citeste si:  "Piersicile mamei" - dulciuri tradiţionale pentru petreceri alese

Rețeta e simplă: brânză, ouă, sare, puțin praf de copt, făină cât cuprinde și cum simplitatea e mereu câștigătoare, avem explicația pentru succesul papanașilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata