Iubitorii schiului se mai pot bucura de zăpadă în cunoscute staţiuni din Alpi şi Pirinei

Iubitorii schiului mai au ocazia de a se bucura de zăpadă în stațiuni de pe vechiul continent, potrivit site-ului ocholeguas.com, care prezintă pe scurt opt dintre cele mai bune.

Stațiunea Grandvalira din Andorra este cea mai mare din Munții Pirinei, cu peste 200 de kilometri schiabili. Sunt în continuare deschise 116 dintre cele 118 pârtii ale sale. Grandvalira este un autentic punct de întâlnire pentru schiorii de toate categoriile, începători sau experți.

În Alpii francezi și la peste 1.800 de metri altitudine se află stațiunea Avoriaz, loc de referință în lumea schiului. Cei cărora nu le place să schieze sau să practice snowboard-ul nu au motive de îngrijorare: Avoriaz a deschis acum doi ani Aquariaz, un enorm spațiu termal și acvatic pentru ca turiștii să se poată relaxa printre peste 1.500 de plante tropicale.

Citeste si:  Copilotul avionului Airbus A320, un german de 28 de ani aparent fără un trecut legat de terorism

Les Deux Alpes este a doua cea mai veche stațiune din Franța, după Chamonix, și este deschisă tot timpul anului. Este un ghețar schiabil, cel mai mare din Europa. În Les Deux Alpes este totdeauna zăpadă, iar priveliștile sunt impresionante.

În provincia spaniolă Lérida se află Baqueira Beret, una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Spania și din Europa, cu peste 150 de kilometri schiabili și aproape 100 de pârtii. Pârtiile sale verzi vor servi începătorilor, iar cele 15 piste negre vor face deliciile celor mai exigenți schiori.

Citeste si:  Parcul Natural Grădiştea Muncelului-Cioclovina, comoara naturii de la poalele Masivului Şureanu

La numai cinci kilometri distanță de frontiera cu Italia, stațiunea franceză Val d’Isere se află în inima Alpilor. A găzduit Jocuri Olimpice și Campionatul Mondial de Schi Alpin și este des vizitată de francezi, italieni, elvețieni și germani, dată fiind poziția ei geografică.

Foarte aproape de stațiunea Val d’Isere, Megeve este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa, cu multiple servicii. O plimbare cu balonul poate că este scumpă, dar priveliștile și experiența sunt de neuitat.

În departamentul francez Savoie se află stațiunea de schi Courchevel. Face parte din Les 3 Vallées, unul dintre cele mai mari domenii schiabile din lume, cu peste 600 de kilometri de pârtie. Sunt mai multe pârtii de schi interconectate, fapt pentru care se poate schia timp de două săptămâni fără a vedea totul. Este paradisul oricărui schior.

Citeste si:  România găzduieşte în premieră concursuri de Cupă Mondială feminină la sărituri cu schiurile

La poalele celui mai înalt vârf al Alpilor, Mont Blanc, se află celebra stațiune Chamonix-Mont-Blanc. Acolo s-au desfășurat Jocuri Olimpice, diverse competiții mondiale de schi, iar stațiunea a apărut în unele filme. Pe lângă faptul că este un punct de referință în lumea schiului și a snowboard-ului, localitatea este încântătoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata