Fostul premier israelian Ehud Olmert, găsit vinovat într-un dosar de corupţie

Un tribunal din Ierusalim l-a declarat vinovat luni pe fostul premier israelian Ehud Olmert într-un dosar de corupție în care este acuzat că a primit plicuri cu zeci de mii de dolari de la omul de afaceri american Morris Talansky, au anunțat media israeliene, citate de AFP.

Condamnarea lui Ehud Olmert pentru fraudă, abuz de încredere și corupție ar urma să fie anunțată la 5 mai, au precizat mass-media. Avocații săi au declarat pentru presa israeliană că intenționează să facă recurs la această condamnare la Curtea Supremă.

Citeste si:  Vânzările de smartphone-uri au majorat veniturile Huawei la 47 miliarde de dolari în 2014

Olmert era inițial relaxat în cazul judecării acestui dosar. Dar fosta sa secretară Shula Zaken a dezvăluit, într-un alt dosar de corupție, existența unor înregistrări ale unor convorbiri cu fostul premier israelian.

Înregistrat fără știrea lui, Olmert a vorbit despre plicuri cu zeci de mii de dolari primiți de la Morris Talansky. Faptele datează de la sfârșitul anilor ’90 — începutul anilor 2000, când Olmert nu era încă șeful guvernului, ci alternativ ministru și primar al Ierusalimului. În schimbul furnizării acestor informații, Shula Zaken a fost condamnată la o pedeapsă redusă de 11 luni de închisoare, în acest dosar numit ‘Holyland’.

Citeste si:  UE garantează sprijinul Georgiei în apropierea sa de Europa

Ehud Olmert, 69 de ani, este deja condamnat la șase ani de închisoare într-o altă afacere de corupție, sentința fiind în prezent atacată la Curtea Supremă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata