Horoscopul lunii aprilie 2015

BERBEC

Lucrurile ar trebui să meargă ca unse în plan sentimental, de vreme ce Jupiter, bine instalat alături de inima ta, primeşte numai influenţe pozitive de la Uranus, care se află în zodia ta. E momentul tău de răsunet, în care te poţi afirma, poţi atrage atenţia asupra ta, poţi veni cu iniţiative demne de toată lauda, ca atare nu trebuie să stai cuminte şi să aştepţi auspiciile norocoase, ci să le generezi chiar tu, prin voinţă proprie. Poate fi o lună de succes în iubire, cu mari şanse de a cuceri pe cel care te atrage, de a te îndrăgosti din nou, de a face lucruri complet noi ce pot surprinde partenerul. Gândeşte-te că un astfel de trigon Uranus-Jupiter în zodii de foc nu ai mai avut niciodată ăi poate să lucreze atât de bine în avantajul tău, căci Uranus ţi-e un bun aliat. Te stimulează să arăţi ce poţi, cine eşti, ce vrei, deci nu aştepta să pice din senin, ci ia tu singur, cu mâinile tale.

Este momentul ideal pentru o schimbare de proporţii în plan sentimental, cu marea şansă de a începe o relaţie nouă cu adevărat importantă, poate chiar cu persoana care îţi este predestinată ca viitor partener de viaţă. Pentru că da, este şi un moment în care viaţa de cuplu, căsnicia, relaţia cu jumătatea ta oficială intră în atenţia astrelor care cer mai mult de la tine: decizii, schimbări, iniţiative majore. Nu te teme de propriile tale decizii, fii sigur că le iei pe cele mai adecvate! Profită de zilele din preajma Paştelui pentru a te afirma în ochii persoanei care te atrage cu şansa unui eveniment de mare intensitate: o cerere în căsătorie, o declaraţie de dragoste, o primă întâlnire de succes, o cucerire rapidă! E foc şi pasiune în atmosferă şi sunt în beneficiul tău!

La câtă energie ai la purtător luna aceasta, când Soarele, Mercur şi Uranus se întâlnesc din nou în zodia ta (se întâmpla la fel şi anul trecut pe vremea aceasta), de data aceasta eşti mult mai bine susţinut, pentru că mai sunt şi alte două planete importante în zodii de foc, care te susţin de minune! Tot ce-ţi pui în cap, orice acţiune în care investeşti pasiune, energie pozitivă, entuziasm, dorinţă de succes, poate duce la roade dintre cele mai fericite, totul e să iei taurul de coarne şi să porneşti pe acel drum nou. Ai ocazia – la începutul lunii – să-ţi pui mai bine în valoare talentele cu care eşti înzestrat, şi, pe lângă talent, ai şi un bagaj imens de ambiţie, deci pune-le pe toate la treabă.

La asemenea concentrare de forţe, ai putea repara cu succes şi o serie de probleme mai vechi de la serviciu, poţi alunga unele temeri sau unele îndoieli care îţi dau târcoale, poţi recupera din imaginea ştirbită prin vechi erori, poţi redresa balanţa dezechilibrată la locul de muncă. Nu uita reţeta de succes a acestei luni în carieră: gândeşte pozitiv, spune permanent da, pot, ştiu, sunt cel mai bun, şi apoi apucă-te serios de treabă! Profită de această accentuare a energiilor zodiei tale, pentru a porni lucruri măreţe, pentru a face un pas în faţă şi a atrage atenţia asupra ta, pentru a da startul unor proiecte majore, care te pot propulsa mai sus. Ai atât de multe resurse la tine, încât ar fi culmea să stai cuminte în banca ta: afirmă-te!

Marte şi Venus, împreună în Taur în prima jumătate a lunii, în zona dedicată banilor, îţi sunt aliaţi de nădejde, la prima vedere. Totuşi Venus, care deşi ar trebui să se simtă bine aici şi să-ţi aducă auspicii norocoase pentru venituri suplimentare, este prinsă în corzi de Jupiter din Leu, un eveniment care nu s-a mai întâmplat de vreo 11-12 ani, ceea ce te poate îndemna şi la unele excese ce pot dezechilibra balanţa financiară. Ai grijă la tot ce-ţi face cu ochiul acum, pentru că eşti mai cheltuitor, şi asta nu te ajută să iei cele mai înţelepte decizii cu banii tăi, ci ai putea fi atras de lux, de abuzuri, de cumpărături care nu-ţi sunt chiar necesare în acest moment, deci ţine sub control banii, mai ales dacă ai ceva bani la dispoziţie şi eşti gata să-i cheltui! Ţine minte această vorbă: nu tot ce străluceşte e aur! Eşti destul de impulsiv luna aceasta şi ai putea face multe mişcări bruşte, pe care mai târziu le vei regreta, inclusiv în plan financiar!

TAUR

Porneşti luna în forţă, cu Marte chiar la uşa ta, vizită pe care o aştepţi de vreo doi ani, deci primeşte energia lui Marte pentru tot ce-ţi propui măreţ! Că e vorba de mai mult curaj pentru a-ţi exprima sentimentele (şi cât timp îl ai şi pe Venus în ograda ta, în prima decadă a lunii, cu atât mai bune sunt auspiciile pentru iubire), sau că e vorba de curajul de a lua taurul (din tine) de coarne pentru un nou început în forţă în carieră, bucură-te de acest arsenal de resurse încărcate la maxim pentru a reuşi în orice activitate în care e nevoie de un dram de curaj. Iniţiativele sunt favorizate, deci hai, fă ceva! Ai atât de multe instrumente la dispoziţie, încât ai putea repara o mulţime de aspecte care nu au mers tocmai bine în plan sentimental.

Vă oferiţi unul altuia nişte explicaţii logice şi bine argumentate menite să alunge suspiciunea şi nesiguranţa. Iei decizii ferme care te ajută să dai un curs ascendent relaţiei de iubire. Vorbiţi amândoi cu cărţile pe masă, sinceri şi deschişi, cu privire la felul în care vedeţi viitorul, ce aveţi în comun, ce doriţi voi doi, în cuplu, ce aşteptaţi unul de la altul. Era şi timpul să aveţi o asemenea discuţie în care raţiunea, înţelepciunea, maturitatea fiecăruia are ceva de spus, nu neapărat iubirea. Este şi ea pe acolo, fără doar şi poate, dar pentru o viaţă sentimentală limpede şi aşezată, e nevoie de cap! Ai răbdare cu cel pe care-l iubeşti, acordă-i timp, investeşte încredere în voi! Înainte de mijlocul lunii, s-ar putea naşte o idee curajoasă în mintea ta cu privire la o nouă direcţie pentru iubirea voastră şi aştepţi cu nerăbdare momentul să i-o prezinţi şi partenerului. Caută momentul potrivit pentru asemenea iniţiativă!

Te bate gândul unor mari schimbări profesionale, poate un nou job, poate un al doilea loc de muncă, dar încă nu a venit şi momentul să dai startul acestor planuri. Păstrează-le în memorie, gândeşte-te bine asupra lor caută elemente ajutătoare care să contribuie la startul acestor acţiuni, dar nu te apuca deja de treabă. Mai e nevoie să analizezi situaţia o vreme, ca nu cumva să iei decizia la primul impuls, fără să deţii toate resursele necesare unui succes deplin. Nu renunţa la acest gând, doar adună noi şi noi detalii! Presimţi, într-un mod ciudat, că se apropie un eveniment care te poate trimite spre o nouă direcţie, dar mai tragi încă de timp, mai aştepţi, nici tu nu ştii foarte bine ce, dar cu Marte în zodia ta, eşti foarte dornic de noutate, de schimbare, de iniţiativă, încât n-ar fi deloc de mirare să începi deja să pui în practică ideea ta.

Dacă nu decizi deja schimbarea de macaz, măcar te informezi la modul cel mai serios, descoperind o mulţime de informaţii care, cândva, vor contura viitoarea ta carieră. Vrei o altă profesie, alt job, o mai bună evoluţie profesională? Le poţi atinge, dar e nevoie să te apuci de învăţat, deci n-ar strica să găseşti acel curs de specializare, acea facultate, acea şcoală de la care să acumulezi noua experienţă ce ţi se cere. Nu e vorba de cursuri intensive de câteva zile, ci poate fi începutul unei etape mai lungi, de cel puţin câteva luni, care se va termina cu un examen ce te poate trimite acolo unde îţi doreşti. Eşti conştient de efortul care ţi se cere, dar ambiţia nu te lasă în pace până nu faci pasul cel mare!

Foarte promiţătoare a doua parte a lunii în privinţa banilor, pentru că sextilul superb dintre Venus şi Jupiter poate aduce auspicii norocoase pentru afacerile tale, pentru contracte, tranzacţii, cumpărături, vânzări, deci orice acţiune în care intri în legătură cu cineva cu scopul de a sa sau primi bani. Ai ceva de vânzare? Vrei să cumperi ceva şi tot cauţi o ofertă bună? Vrei să promovezi un serviciu care ţi-ar putea aduce profit? Atunci păstrează aceste acţiuni pentru a doua parte a lunii, când Venus în Gemeni şi Jupiter în Leu te susţin cu idei profitabile şi curajoase. Îţi pot veni acum nişte idei excelente care merită pusă în practică rapid, pentru că pot fi startul unei noi strategii financiare. Ai şi curaj şi energie la purtător, şi creativitate maximă, şi calităţi în planul comunicării, deci poate fi momentul ideal să dai startul unei noi afaceri sau să aduci un suflu nou unei vechi activităţi comerciale. Cumpărăturile şi investiţiile în confortul tău sunt şi ele favorizate în a doua parte a lunii în mobilă, decoraţiuni, obiecte de lux, poate chiar şi o casă!

GEMENI

Trebuie să tragi o linie foarte clară între prietenie şi iubire, că nici nu ştii cum te trezeşti că cel care, până mai ieri, îţi era cel mai bun prieten, dintr-o dată generează nişte emoţii cu totul noi în inima ta. Nu e chiar indicat să încurci cele două niveluri ale relaţiei şi să le laşi aşa cum erau, la locul potrivit, ca să nu pierzi nici prietenia, nici iubirea. Un cuvânt aruncat într-o doară într-un moment de impulsivitate poate da peste cap o relaţie care părea să meargă bine, de aceea ar fi bine să nu aduni mere cu pere, adică să nu cauţi iubirea într-o relaţie de prietenie. Pe de altă parte, viaţa în doi este bine aşezată, bine conturată, discutaţi amândoi cu maturitate şi seriozitate, şi puneţi ţara la cale.

Se pot naşte acum nişte proiecte foarte interesante de viitor, la care şi tu şi jumătatea vă aduceţi contribuţia trup şi suflet, şi mai trebuie doar să le daţi startul! E vremea unor declaraţii capitale în cuplu, deci fii pregătit să-ţi exprimi punctul de vedere cu mai mult curaj. Intrarea lui Venus în zodia ta pe 12 aprilie e o vizită foarte plăcută pe care o aşteptai de mult, pentru că îndulceşte relaţia de iubire, amplifică declaraţiile de dragoste, înmulţeşte numărul întâlnirilor romantice, îţi dă chef de cuceriri, sau poate chiar oferă şansa unei noi iubiri frumoase. Dacă cineva anume ţi-a furat inima, ridică-te pentru dreptul tău la fericire: spune sincer ce simţi şi exprimă-ţi dragostea în cuvinte meşteşugite.

E bine să fii ceva mai discret la serviciu, să-ţi vezi de treaba ta cu seriozitate şi hărnicie, fără să vrei neapărat să ieşi prea mult în evidenţă. Important e să îţi duci la îndeplinire sarcinile asumate fără să te cramponezi în piedici, critici sau cine ştie ce alte reacţii ceva mai agresive ale unora. Nu te vor atinge, ca atare prefă-te că nici nu-i auzi, ci du-ţi misiunea la îndeplinire. Oboseala se va resimţi, poate pentru că sunt momente când munceşti peste puterile tale, prea mult. În a doua parte a lunii ai o energie de invidiat, dar tocmai pentru că eşti capabil de multe, trebuie să-ţi ţii sub control aceste resurse fantastice de energie, ca să nu le consumi aiurea sau să le canalizezi în direcţii neadecvate.

Nu e momentul s-o faci pe grozavul, nici să lupţi pentru supremaţie, ci doar să-ţi iei în serios munca şi să investeşti toată energia în ceea ce faci. Încă nu a sosit şi vremea recompenselor, dar e vremea când munceşti din greu, sârguincios şi motivat pentru ceea ce vei obţine la capăt. Nu mai e mult până acolo, trage tare! Fii pregătit şi pentru diverse decepţii, în sensul că cei care ar fi trebuit să te susţină, să te completeze, să vină alături de tine în aceeaşi barcă, vin mai degrabă cu diverse comentarii care îţi cam taie elanul. Nu te lasă să visezi, nu te lasă să te mişti liber, ci parcă îţi pun doar beţe în roate, ca atare e greu să ajungi acolo unde vrei! Nu acum, nu azi, nu mâine, dar curând cu siguranţă!

Te gândeşti foarte serios la o afacere nouă, la o idee nouă care ar putea oferi perspective financiare net superioare în viitor, şi acum ar fi un moment excelent să-i dai startul. Chiar dacă mai ai unele rezerve şi, mai ales, ai unele obstacole de trecut înainte, nu renunţa la ideea ta. În prima decadă a lunii e bine să îndrăzneşti să ceri mult de la acea idee care se naşte în mintea ta, să o construieşti cu încredere şi entuziasm, să investeşti în ea tot ce ai mai bun, pentru că poate fi scânteia spre o cale nouă aducătoare de succes. Eşti motivat, stimulat, încurajat să porneşti pe calea cea nouă, şi, cât timp păstrezi acest tonus ridicat, dorinţa aprinsă şi motivaţia vie, nimeni nu te va opri din avânt. Nu te baza pe alţii, ci doar pe propriile tale puteri, pentru că e un drum care poate evolua de minune dacă ai libertate deplină, dacă lupţi pentru independenţa ta financiară.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.