Atena cere Germaniei 279 de miliarde de euro

Viceministrul grec de finanțe, Dimitris Mardas, a afirmat luni, 6 aprilie, că Germania datorează Greciei aproape 279 de miliarde de euro ca despăgubiri de război în urma ocupării țării de către armata germană între 1941 și 1944, transmite Reuters.

În fața unei comisii parlamentare, el a avansat un total de 278,7 miliarde de euro, bazându-se pe calculele făcute de Curtea de Conturi a Greciei.

O comisie parlamentară înființată de premierul Alexis Tsipras pentru a se ocupa de acest dosar și-a început lucrările miercuri.

Berlinul a respins în mai multe rânduri în ultimele săptămâni cererile noului guvern de la Atena, condus de partidul stângii radicale Syriza, afirmând că problema despăgubirilor de război a fost rezolvată o dată pentru totdeauna.

Comisia parlamentară analizează, de asemenea, achitării unui „împrumut de ocupație” pe care Banca Grceiei a fost constrânsă să îl acorde Germaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a restituirii unor comori arheologice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.