Patronatele din industria cărnii solicită aplicarea cotei TVA de 9% la carne şi preparate din carne în 2015

0

Patronatele din industria cărnii din România solicită aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne din 2015, argumentând că este singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale dar și de diminuare a prețului la raft pentru carne și preparate din carne.

„Asociația Română a Cărnii, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România salută decizia Guvernului României de introducere în noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de bază, inclusiv pentru carne și preparate din carne. Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% în cursul anului 2015 și aplicarea cotei de 9% la carne și preparate din carne începând cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confruntă companiile din aceste domenii de activitate și anume reducerea evaziunii fiscale și relansarea economică a industriei producătoare de carne și preparate din carne”, se arată într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta de cele trei patronate din domeniu.

Patronatele din industria cărnii susțin că aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne în cursul acestui an este prioritară, fiind singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale și de diminuare a prețului la raft pentru carne și preparate din carne. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.