În plină campanie electorală, premierul britanic a mâncat un hot-dog folosind furculiţa şi cuţitul

Premierul britanic David Cameron s-a făcut de râs în țara sa după ce a mâncat un hot-dog folosind furculița și cuțitul, în plină campanie electorală care se desfășoară într-o atmosferă extrem de tensionată în vederea legislativelor din luna mai, relatează AFP.

Participarea luni a liderului Partidului Conservator la un grătar electoral trebuia să-i confere imaginea unui ‘bărbat ca toți ceilalți’, fără sacou și cravată, în timp ce berea curge în valuri.

Dar operațiunea de comunicare s-a poticnit atunci când premierul s-a înarmat cu tacâmuri pentru a ‘ataca’ popularul hot-dog.

Ziarele și rețelele de socializare online britanice au văzut în această fotografie o demonstrație de prost gust și o dovadă că prim-ministrul este prea snob și inaccesibil pentru englezul obișnuit, imagine cu care de altfel Partidul Conservator luptă de o lungă perioadă de timp.

‘David Cameron nu știe cum să mănânce un hot-dog’, a anunțat marți cotidianul Metro, care se difuzează gratuit.

‘Dar ce fel de persoană mănâncă un hot-dog cu furculița și cuțitul?’, se întreabă un jurnalist de la The Times.

‘Eu fac același lucru la McDonald’s cu hamburgerul meu, înainte de a cere lista cu vinuri’, scrie ironic internautul Peter Smith pe pagina sa de pe Twitter.

Partidul lui David Cameron este descris de adversarii opoziției laburiste ca partidul care apără interesele oamenilor bogați și puternici.

Cameron a declarat deja că nu își va schimba accentul de snob pentru a câștiga voturi și nu va cere scuze pentru pentru ‘copiii săi privilegiați și școlarizarea lor ‘beau cadre, bon gout”. La fel ca prinții William și Harry și ca o mare parte a demnitarilor britanici, David Cameron a frecventat prestigiosul Colegiu Eton. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.