Beneficiile consumului zilnic de pâine

24

Pâinea, aliment ce oferă energia necesară creierului și sistemului nervos, trebui inclusă zilnic în dietă pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Un document grafic prezentat în cadrul campaniei ‘Pan Cada Día’ (Pâine în fiecare zi), cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie, include șapte beneficii ale consumului de pâine, potrivit cotidianului spaniol ABC, care le prezintă.

Pâinea figurează la baza piramidei alimentare. Aparține grupului cerealelor și este un aliment complet sub aspect nutrițional.

Ea oferă energia necesară creierului și sistemului nervos.

Citeste si:  Ce mănâncă şi ce bea românul în criză?

Specialiștii recomandă 5-6 rații zilnice de hidrați de carbon. O bună modalitate de a acoperi această necesitate este aceea de a consuma pâine la fiecare masă.

Pâinea contribuie la reglarea funcțiilor intestinale prin conținutul mare de fibre, mai ales pâinea integrală. Fibrele reduc riscurile de diabet de tip II și de colesterol.

Aportul său de vitamine hidrosolubile din grupa B ajută la transformarea alimentelor în energie, la menținerea sănătății părului, pielii și unghiilor, la formarea globulelor roșii și anticorpilor și la menținerea în stare bună a sistemului circulator.

Citeste si:  Generator de impulsuri de înaltă tensiune care distruge tumorile, realizat în Spania

Ea conține calciu, magneziu și potasiu, fundamentale pentru organism.

Este ideală pentru copii și adolescenți, dată fiind intensa activitate fizică a acestora, dar și pentru alte persoane, pentru că este un aliment ușor de mestecat și de digerat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Sevar spune

    Vedeți că intrați în contradicție cu Viața în verde viu care militează pentru eliminarea totală din alimentație a grâului și a cerealelor în general, poziție ridicolă și neștiințifică. Civilizația noastră este una a grâului și a pâinii. Și religia creștină consideră pâinea drept hrana esențială iar prescura este obiect de cult! Este un pasaj în Tatăl nostru care spune că pâinea este hrană de fiecare zi. Mă întreb ce interese obscure au pornit această campanie deșănțată?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata