Kenya: Ultimul rinocer alb de nord, supravegheat îndeaproape şi apărat de braconieri

Ultimul rinocer alb de nord mascul, care trăiește într-o rezervație din Kenya, face obiectul unei supravegheri speciale, armate, pentru a-l proteja de braconieri. Fotografii recente cu animalul și paznicii săi, ce au devenit virale pe internet, au atras atenția asupra unei campanii de finanțare lansate în luna februarie, destinate să permită continuarea protejării sale, în contextul în care încasările asigurate rezervației din turism au scăzut considerabil din cauza virusului Ebola și a terorismului.

Rinocerul, botezat Sudan, trăiește în captivitate cu două femele din subspecia sa, aflată în pericol de dispariție, menționează miercuri 7sur7.be. În afara celor trei, mai sunt numai două femele din această subspecie pe glob, și ele tot în captivitate. Potrivit World Wildlife Fund (WWF), la sfârșitul anilor 1960 existau peste 20.000 de exemplare de rinocer alb de nord.

Citeste si:  După Crimeea, şi Transnistria vrea să se alature Federaţiei Ruse

În afară de protejarea sa de către paznici înarmați, Sudan este echipat și cu un emițător pentru a-i asigura securitatea. Coarnele i-au fost deja înlăturate pentru a descuraja braconierii.

‘Odată cu cererea în creștere de coarne și fildeș, trebuie să facem față multor tentative de braconaj. Reușim să stopăm o mare parte din ele, dar ne riscăm adesea viața în timpul serviciului’, spune rangerul Simor Irungu.

Campania de finanțare participativă care se desfășoară în prezent ar urma să asigure salariile unei echipe de circa 40 de paznici, precum și instruirea lor și materialul necesar îndeplinirii misiunii în bune condiții de securitate.

Citeste si:  Masacrul de la Juarez - Mexic se întoarce împotriva preşedintelui Calderon

În rezervație se află în prezent o sută de rinoceri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata