Ponta, despre dosarul „Referendumul”: Dacă cineva ştie că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbeşte ca la piaţă

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, referitor la dosarul „Referendumul” în care este implicat Liviu Dragnea, că în cazul în care cineva știe că „s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață”.

„Nu pot să comentez nimic din ceea ce ține de activitatea de caz a justiției. Nu pot să comentez nimic, dar pot să comentez de principiu că dacă cineva știe că s-a comis ceva ilegal, se sesizează, nu vorbește așa, ca la piață. Eu nu am fost întrebat de așa ceva”, a spus Ponta la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează faptul că procurorul care se ocupă de caz a spus că a fost o înțelegere între martorii apărării și inculpat.

Ponta a fost întrebat dacă va fi aplicat statutul partidului în cazul în care Liviu Dragnea va fi condamnat în primă instanță.

„Nu știu ce vă doriți dumneavoastră (…), dacă să fie condamnat sau nu, mă deranjează întrebarea asta, că nu cred că știți dumneavoastră ce o să decidă instanța. Eu nu pot să comentez, chiar mi se pare deplasată întrebarea”, a răspuns premierul.

Procurorul de ședință al DNA a cerut miercuri pedeapsă cu executare pentru acuzațiile care i se aduc lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul”.

Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

„Considerăm că martorii propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță”, a spus procurorul de ședință. El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum și a adăugat că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului.

ÎCCJ se va pronunța pe 6 mai în dosarul „Referendumul”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.