Cel mai rapid pianist din lume

Pianistul maghiar Havasi Balasz a primit, în 2009, titlul de cel mai rapid pianist din lume, din partea comisiei Guinness World Records. Recordul a fost realizat la Budapesta, în sala de concerte a Academiei Maghiare de Muzică, pianistul reușind să apese de 498 de ori aceeași clapă de pian într-un singur minut.

Prin talentul său desăvârșit și prin pasiunea creativă, studiind pianul de la vârsta de patru ani, Havasi Balasz și-a construit un stil muzical complet nou, original și unic, care aduce un omagiu atât muzicii clasice, cât și altor genuri muzicale.

Artistul a creat patru proiecte muzicale total diferite, din care a rezultat un show extraordinar de aproape două ore și jumătate intitulat ”Havasi Symphonic”. Potrivit site-ului oficial havasi.eu, în 2010, criticii au considerat spectacolul ca fiind unul dintre cele mai complexe proiecte, în care muzica fuzionează cu celelalte arte.

Citeste si:  Politicienii austrieci, campioni mondiali la salarii

Pianistul de talie internațională, care impresionează publicul prin vivacitatea sa, are în palmares 11 discuri de platină.

Havasi a susținut, în România, trei concerte la Sala Palatului, în 2011, 2012 și 2014, iar anul acesta la 25 aprilie, va susține un concert în cadrul Săptămânii Culturale a Zilelor Sfântu Gheorghe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: havasi.network.hu

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner