Iohannis a decorat mai mulţi militari, la 70 de ani de la victoria din Al Doilea Război Mondial

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de decorare a mai multor generali în retragere, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, informează Administrația Prezidențială.

„În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul și spiritul de sacrificiu dovedite pe câmpul de luptă, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în întreaga carieră militară, domnul președinte Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național ‘Pentru Merit’ în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, domnului general-maior în retragere Vasilache Romu-Dumitru, Ordinul ‘Meritul Sanitar’ în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, domnului general de brigadă în retragere Conțeanu Petre, și Ordinul ‘Virtutea Militară’ în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, domnului general de brigadă Sandu Temistocle”, precizează sursa citată.

De asemenea, adaugă aceeași sursă, Iohannis a acordat Ordinul ‘Virtutea Militară’ în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, generalului-locotenent Didulescu Constantin, generalului-maior Ispas Constantin, generalului-maior Pruteanu Neculai, generalului de brigadă Bădica Stan, generalului de brigadă Birișiu Ioan, generalului de brigadă Dobrescu Florea, generalului de brigadă Dreptate Teofil, generalului de brigadă Mancaș Constantin, generalului de brigadă Mărăcine Constantin, generalului de brigadă Popa Ionel și colonelului Iogu Atanasie Nicolae. Toți sunt militari în retragere.

Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.