Mii de oameni la deschiderea ediţiei din acest an a „Simfoniei lalelelor” de la Piteşti

Mii de persoane au participat, vineri, 24 aprilie, a deschiderea ediției din acest an a „Simfoniei lalelelor”, tradiționala expoziție internațională dendro-floricolă de la Pitești.

„Simfonia lalelelor” a fost deschisă, la fel ca în ultimii ani, de tradiționala paradă a florilor, la care au luat parte sute de copii, studenți, elevi și preșcolari de la unități de învățământ din județul Argeș.

Copiii, îmbrăcați în costume care sugerau primăvara și purtând flori în mâini, au defilat din Piața Primăriei până la Complexul Expozițional „Casa Cărții”, unde a avut loc deschiderea oficială a manifestărilor. Parada, urmărită de mii de piteșteni, a fost deschisă de două care alegorice.

La ceremonia oficială de deschidere a „Simfoniei lalelelor” au participat delegații ale orașelor înfrățite cu municipiul Pitești din Serbia, Olanda, Turcia și Moldova, precum și reprezentanți diplomatici din mai multe țări, printre care Germania, Brazilia, Japonia și Iran. Au fost prezenți, de asemenea, europarlamentarii Viorica Dăncilă și Maria Grapini, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum și senatori și deputați de Argeș.

Sute de producători și comercianți de flori și plante ornamentale din țară și din străinătate participă în acest an la „Simfonia lalelelor”. Potrivit organizatorilor, la expoziția de aranjamente florale găzduită de Complexul Expozițional „Casa Cărții” au fost amenajate câteva zeci de standuri, alți peste 100 de comercianți expunându-și produsele în zona pietonală din centrul municipiului Pitești.

Programul manifestărilor din programul ediției cu numărul 38 a „Simfoniei lalelelor” mai include întrecerile sportive, spectacolele în aer liber și recitaluri ale unor formații de succes, care vor culmina cu un spectacol de sunet și lumini oferit de trupa Voltaj în Piața Primăriei, în seara zilei de sâmbătă. Piteștenii și turiștii vor avea și posibilitatea de a vizita gratuit muzeele din municipiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Ediția din acest an a „Simfoniei lalelelor” se va încheia duminică, 26 aprilie.

„Simfonia lalelelor”, una dintre cele mai cunoscute expoziții dendro-floricole din România, a fost inițiată în 1978, reunind apoi, în fiecare an, producători de flori și plante ornamentale din țară și străinătate.

Manifestarea este organizată de Primăria Pitești, Administrația Domeniului Public și Centrul Cultural din municipiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.