Cea mai scumpă maşină vândută la licitaţie

Modelul Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpă mașină din lume în august 2014, după ce a fost vândută în cadrul unei licitații cu suma de 38.115.000 dolari americani. Recordul a fost omologat de specialiștii World Guinness Book, fiind cea mai mare sumă plătită pentru o mașină la o licitație.

Automobilul Ferrari 250 GTO din 1962 fusese estimat, inițial, la un preț de 60-70 milioane de dolari în cadrul licitației organizate de BONHAMS, potrivit www.1asig.ro. Popularitatea modelului a fost determinată de faptul că de-a lungul timpului au fost fabricate doar 39 astfel de automobile.

De altfel, 250 GTO e ultima mașină coupe de competiție cu motor în față construită de Ferrari. Pe de altă parte, mașina a ajuns la această valoare pentru că a avut același proprietar timp de 49 de ani, era în condiție perfectă și pentru că mai existau puține exemplare în stare de funcționare.

Citeste si:  Canicula bate recorduri, incendiind sate în Rusia

Ferrari-ul 250 GTO a fost deținut până în 2010 de italianul Fabrizio Violati. Prețul de vânzare final a depășit recordul pentru o mașină vândută la o licitație, deținut până în acel moment de o mașină de curse Mercedes-Benz W196R Formula 1 din 1954, vândută în 2013 de BONHAMS pentru suma de 29,7 milioane dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner