Cutremur magnitudinea de 7,8 în Nepal: Bilanţul morţilor se ridică la 3.218

Cutremurul devastator care a lovit sâmbătă, 25 aprilie, Nepalul a provocat moartea a 3.218 persoane, potrivit unui nou bilanț comunicat luni de un oficial nepalez, citat de AFP.

„Bilanțul morților se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite”, a declarat Rameshwor Dangal, șef al serviciului pentru situații de urgență din Ministerul de Interne de la Kathmandu.

În plus, aproximativ 90 de persoane și-au pierdut viața în țări învecinate, ca India și China, mai scriu agențiile internaționale de presă.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a zguduit sâmbătă Nepalul este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici și a declanșat mai multe avalanșe în Munții Everest, unde începea sezonul de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.

Citeste si:  China: Cutremur cu magnitudinea 5,9 la frontiera cu Birmania

Bilanțul este posibil să se înrăutățească, iar agențiile umanitare aflate la fața locului se confruntă cu serioase dificultăți în evaluarea distrugerilor și a necesităților, însă acestea par considerabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata