Programul „Rabla” pentru persoane juridice demarează în 4 mai

Programul Rabla pentru achiziționarea de mașini noi de către persoane juridice va începe în data de 4 mai, în cadrul acestuia fiind alocate 5.000 de vouchere, a declarat luni Adrian Gearâp, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

‘Programul (Rabla — n.r.) pentru persoane juridice va demara pe 4 mai cu sesiunea de depunere a dosarelor din partea instituțiilor publice’, a spus Gearâp.

În cadrul Programului Rabla, cu o valoare totală de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice și 5.000 de tichete pentru persoane juridice și instituții publice. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Citeste si:  Bănicioiu: Medicii din zonele defavorizate ar putea primi sporuri între 100% şi 200%

Din totalul bugetului alocat, 162,5 milioane lei sunt destinate pentru persoanele fizice, iar 37,5 milioane lei pentru persoanele juridice, inclusiv instituții publice, operatori economici fără personalitate juridică, organizații profesionale care sunt organizate și își desfășoară activitatea în una dintre formele de exercitare a profesiei liberale.

Pe de altă parte, persoanele fizice care vor să achiziționeze o mașină nouă pot aplica, începând de luni, în cadrul Programului Rabla.

În urma sesiunii de depunere și validare a dosarelor producătorilor, importatorilor de autoturisme și distribuitorilor pentru Programul ‘Rabla 2015’ au fost validați peste 100 de dealeri auto.

Citeste si:  Programul Rabla: Buget de 162,5 milioane lei pentru achiziţia de maşini noi pentru persoane fizice

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) se va acorda un ecobonus în valoare de 1.500 lei. Pentru cumpărarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un eco-bonus în valoare de 2.500 lei.

Citeste si:  "Rabla" va continua şi în 2016; programul nu rezolvă toate problemele privind calitatea mediului, susţine ministrul de resort

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost menținută la 6.500 lei.

Ghidul de finanțare pentru Programul ‘Rabla 2015’ a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, publicat în Monitorul Oficial al României din 30 martie 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata