Sesiunea specială a evaluării naţionale va avea loc în perioada 8-12 iunie

Sesiunea specială a evaluării naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a care fac parte din loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale va avea loc în perioada 8-12 iunie, potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educației.

„Olimpiadele internaționale se desfășoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie și iulie, perioadă în care se organizează și se desfășoară evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015. În consecință, absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, care fac parte din loturile naționale pentru olimpiadele internaționale, nu pot lua parte la aceste competiții pentru care au fost selecționați. Pentru asigurarea participării absolvenților clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, la olimpiadele internaționale 2015, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, în perioada 8 — 12 iunie 2015, pentru elevii care fac parte din loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale 2015”, se arată în notă.

Sesiunea ordinară a evaluării naționale va începe anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba și literatura română. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.