Sesiunea specială a evaluării naţionale va avea loc în perioada 8-12 iunie

Sesiunea specială a evaluării naționale pentru absolvenții de clasa a VIII-a care fac parte din loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale va avea loc în perioada 8-12 iunie, potrivit unei note publicate pe site-ul Ministerului Educației.

„Olimpiadele internaționale se desfășoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie și iulie, perioadă în care se organizează și se desfășoară evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015. În consecință, absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, care fac parte din loturile naționale pentru olimpiadele internaționale, nu pot lua parte la aceste competiții pentru care au fost selecționați. Pentru asigurarea participării absolvenților clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, la olimpiadele internaționale 2015, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2014 — 2015, în perioada 8 — 12 iunie 2015, pentru elevii care fac parte din loturile de pregătire pentru olimpiadele internaționale 2015”, se arată în notă.

Citeste si:  Cum poate deveni copilul un mare cititor

Sesiunea ordinară a evaluării naționale va începe anul acesta pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba și literatura română. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata