„Mama păpuşilor” din Ţara Oaşului a scos pe piaţă sticla îmbrăcată în oşancă

41

Realizatoarea de păpuși Anica Mare din Negrești Oaș, cunoscută drept „mama păpușilor” din Țara Oașului, și-a prezentat duminică, la sărbătoarea Sâmbra Oilor de la Huta Certeze, un nou produs, și nume sticla îmbrăcată în straie populare oșenești, care este pusă de obicei pe masa mirilor.

Este vor de o sticlă împodobită cu toate elementele costumului popular oșenesc — cămașă, pindileu (fustă), chischineu (batic), mărgele. În sticlă se pune pălincă și se închină la nunțile din Oaș.

„După cum știți, eu sunt cu păpușile mele, dar acum am făcut ceva nou, cum ar fi doi în unul, ca la frații noștri chinezi, numai că nu e chinezărie, că-i lucru de mână. Am o sticlă îmbrăcată în păpușă în care se poate pune ceva de la rădăcina prunului și se poate folosi contra tusei. E foarte bun. Se poate folosi și pentru voia bună. De obicei se pune la miri și la mirese pe masă sau la botez. Am încercat să scot ceva nou ca să fie deosebit”, a spus Anica Mare.

Citeste si:  Traian Băsescu a depus plângere la Parchet împotriva bărbatului care l-a agresat în Portul Constanţa

Anica Mare vinde, în special pentru străini, păpuși îmbrăcate în straie populare, ea devenind cunoscută după ce a costumat o păpușă care o reprezintă pe Michelle Obama. Ea a spus că-i va trimite păpușa primei doamne a Americii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata