Sarmale în trei frunze din carne de peşte

12

Sarmalele din pește sunt o alternativă a sarmalelor din carne de porc sau vită, modul de preparare fiind același, susține maestrul în artă culinară Valentin Liviu Onica.

Despre rețeta preparată de el, cea de sarmale în trei frunze (varză, viță de vie și ștevie) din crap, spune că a „luat-o” de la o cherhana.

După ce sunt preparate și scoase de la cuptor, sarmalele sunt așezate pe o bucată de mămăligă rece, iar deasupra lor se așează o roșie cherry, un ardei iute, dar și o feliuță de pastramă de crap. Preparatul este însoțit de un bol cu smântână.

Citeste si:  Calea ferată din Londra are nevoie de încă 450 milioane de lire sterline și va întârzia cu construcția până în 2022

Umplutura pentru aceste sarmale se face exact ca și umplutura de la sarmalele tradiționale, doar că am înlocuit carnea de porc sau vită cu carnea de crap. În rețeta de sarmale intră multe ingrediente: carnea de crap, orez, pastă de tomate, ceapă, morcov, ardei, că trebuie să-i dăm un gust plăcut peștelui.

Peștele are gustul acela nobil, dar este… sărăcăcios în comparație cu celelalte cărnuri. Umplutura o înfășurăm în trei frunze, de varză, viță de vie și ștevie„, a afirmat maestrul în artă culinară, bucătar-șef la un restaurant din stațiunea Mamaia.

Citeste si:  Specialitate vânătorească: tocăniţă de fazan cu sos alb

Potrivit acestuia, mămăliga făcută din apă, sare și mălai se lasă să se răcească și se taie o felie sub forma unui pătrat, peste care se așează sărmăluțele — cinci, șase bucăți, în două straturi.

Peste sarmale se pune o roșie cherry opărită în vin și un ardei iute roșu sau verde, de preferat proaspăt.

Întregul aranjament format din bucata de mămăligă, sarmale, roșie și ardei se așează pe o farfurie, pe „construcția” respectivă sprijinindu-se o fâșie lungă de circa zece centimetri și lată de un centimetru de pastramă afumată din crap. Sarmalele din trei foi din carne de crap, cu pastramă de crap, se servesc împreună cu un sos de smântână. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata