BNR prognozează o inflaţie „în jur de zero” la finalul anului; prognoza a fost revizuită substanţial de la 2,1% în februarie

24

Banca Națională a României (BNR) prognozează o inflație „în jur de zero” la finalul acestui an, urmând ca aceasta să reintre în intervalul de variație din jurul țintei staționare în ultimul trimestru din 2016, a declarat miercuri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a precizat că, în cazul în care vom avea un an agricol bun, este posibil să avem inflație negativă în vara acestui an, având în vedere și reducerea TVA la produse alimentare și băuturi nealcoolice de la 24% la 9% începând din 1 iunie 2015.

Citeste si:  BNR: Doar 4.632 de clienţi cu credite în franci au cerut conversia după 15 ianuarie 2015

Prognoza de inflație a fost, astfel, redusă substanțial față de cea anunțată în februarie de BNR pentru finalul acestui an, respectiv 2,1%. Pentru sfârșitul anului viitor, banca centrală a anunțat, în februarie, o prognoză de inflație de 2,4%. Ținta de inflație rămâne de 2,5% plus/minus un punct procentual atât pentru 2015 cât și pentru anii următori. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata