Scrimă: Tiberiu Dolniceanu, campion naţional la sabie; Simona Pop, campioană la spadă

21

Scrimerul Tiberiu Dolniceanu a cucerit titlul de campion național la sabie, în timp ce Simona Pop a devenit campioană națională la spadă, vineri, 8 mai, după finalele disputate în studioul 1 al Televiziunii Române.

În finala la sabie individual masculin, Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) l-a învins pe Alin Badea (CSA Steaua) cu 15-10. În semifinale, Alin Badea îl întrecuse pe Iulian Teodosiu cu 15-12, în timp ce Tiberiu Dolniceanu s-a impus în fața colegului său Mădălin Bucur, cu 15-11, potrivit Federației Române de Scrimă.

Citeste si:  Scrimă: Mălina Călugăreanu, cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015

Dolniceanu și-a luat astfel revanșa în fața lui Alin Badea, care îl învinsese în finala campionatului național de anul trecut. Dolniceanu l-a învins pe Alin Badea și în finala din 2013.

În finala probei individuale feminine de spadă, Simona Pop (CSA Steaua) a învins-o pe colega sa Anca Măroiu cu 10-6. În semifinale, Simona Pop trecuse de Loredana Dinu (CS Dinamo) cu 10-9, în timp ce Anca Măroiu câștigat în fața altei steliste, Ana-Maria Brânză, cu 5-4.

Anul trecut, într-o finală stelistă, Simona Gherman a învins-o pe Ana-Maria Brânză, iar în 2013, într-o altă finală care a opus două componente ale CSA Steaua, Ana-Maria Brânză s-a impus în fața Mariei Udrea.

Citeste si:  ACL: Nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut cu încălcarea legii

Sâmbătă, Sala Steaua va găzdui proba pe echipe a Campionatului Național feminin de spadă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata