Elevii români au obţinut şapte medalii şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia

14

Echipa României a obținut șapte medalii – trei de aur, două de argint și două de bronz – și o mențiune la cea de-a XVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică a țărilor din Asia/APHO care s-a desfășurat, în perioada 3-11 mai, la Hangzhou.

„Medaliați în 2014 cu argint, Dan Ștefan Eniceicu elev în clasa a XI-a, Tudor Costel Crețu elev în clasa a XI-a și Cristian Alexandru Frunză elev în clasa a XII-a au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obținute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) — mențiune la ediția precedentă — și Andrei Raduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) și Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu mențiune. Toți cei opt elevi laureați studiază la Liceul Internațional de Informatică din București”, informează un comunicat de presă al Ministerului Educației remis marți.

Citeste si:  Elevii români au obţinut Premiul special şi medalia de aur la Campionatul Internaţional de Robotică din Coreea de Sud

Potrivit sursei citate, pregătirea olimpicilor a fost asigurată de profesoarele Rodica Ionescu și Delia Davidescu, precum și de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregătire și selecție a lotului de fizică, provenite atât din unități de învățământ preuniversitar, cât și din facultățile de fizică din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca.

Competiția este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spațiu invitat să participe în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor deosebite obținute în fiecare an la Olimpiada Internațională de Fizică.

Citeste si:  Elevii din România pe primele locuri în UE la studiul limbilor străine

„Delegația României a fost condusă de Delia Davidescu de la Liceul Internațional de Informatică din București și Sebastian Popescu, conferențiat universitar doctor și decan al Facultății de Fizică din cadrul Universității ‘Al.I. Cuza’din Iași”, a precizat MECȘ. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata