Percheziţii în Bucureşti şi 5 judeţe într-un dosar de evaziune; prejudiciu – 9,3 milioane euro

22

Polițiștii Capitalei efectuează 42 de percheziții în București și județele Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Brașov și Maramureș și pun în aplicare 38 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, informează un comunicat de presă al DGPMB.

Din datele și probele administrate în cauză în perioada octombrie 2014 — mai 2015, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții înregistrau în contabilitate facturi fiscale false, precum și alte documente contabile care nu aveau la bază operațiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Citeste si:  IGPR: Percheziţii în 9 judeţe şi în Bucureşti, la sediile unor firme bănuite de un prejudiciu de 2,3 milioane de lei

Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 9.300.000 de euro.

Potrivit sursei citate, sunt mobilizați 170 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, acțiunea beneficiind de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Ilfov, Maramureș, Brașov și Prahova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata