Radu Gheţea a fost înlocuit de Sergiu Oprescu la şefia Asociaţiei Române a Băncilor

21

Asociația Română a Băncilor (ARB) are, de joi, 14 mai, un nou președinte, în persoana lui Sergiu Oprescu, care îl va înlocui pe Radu Ghețea, acesta urmând să aibă funcție onorifică, se arată într-un comunicat .

„Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 14 mai 2015, a votat componența Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Adunarea Generală a Asociației a hotărât numirea lui Sergiu Oprescu în funcția de președinte al Consiliului Director și a lui Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela — Ștefănia Gavrilescu, Luminița Delia Runcan în calitate de membri ai Consiliului Director”, se arată în document.

Citeste si:  Cu cât se ieftinesc creditele în lei până la finele lui 2009?

Potrivit acestuia, Laurențiu Gabriel Mitrache, Mirela Bordea și Cornel Theodor Stănescu vor rămâne membri. Vicepreședintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima ședință. Consiliul Director este organul deliberativ și Decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

„Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar. Pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociația Română a Băncilor de a promova Interesele membrilor săi și de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar”, a declarat Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB.

Citeste si:  Concediile medicale pentru răniţii de la Colectiv se pot elibera până la 30 ianuarie

Adunarea Generală a Asociației a hotărât numirea lui Radu Grațian Ghețea în funcția de președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor. Conducerea executivă este asigurată de președintele executiv, Florin Dănescu.

Constituită în mai 1991 ca asociație profesională, Asociația Română a Băncilor are în prezent 39 de membri, instituții de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale și reprezentanțe ale unor bănci străine. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata