Justiţia americană a pus sub acuzare nouă oficiali FIFA şi cinci funcţionari pentru corupţie

22

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a pus sub acuzare nouă oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), precum și cinci funcționari ai forului mondial, pentru fapte de corupție ce se întind pe durata a 24 de ani, a anunțat, miercuri, ministerul american.

 De asemenea, sediul Confederației de fotbal din America de Nord, America centrală și Caraibelor (CONCACAF), situat la Miami, a fost percheziționat în cadrul acestei proceduri, a mai precizat Departamentul de Justiție al SUA.

În ciuda noului scandal de corupție dezvăluit miercuri, alegerile pentru președinția FIFA vor fi menținute pentru ziua de vineri, după cum a anunțat directorul de comunicare al acestei organizații, Walter De Gregorio, în cursul unei conferință de presă.

Citeste si:  DNA: 12 percheziţii în Constanţa, Bucureşti şi Dâmboviţa; fapte din 2011-2013 ale unor funcţionari cu funcţii de conducere

Șase oficiali ai Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați miercuri la Zurich pentru corupție, la cererea Statelor Unite, a anunțat Tribunalul federal elvețian. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata