România, locul 5 la Campionatul European de Robotică

10

Cele trei echipe de studenți și profesori ai Facultății de Inginerie de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) au obținut locul cinci, cel mai bun rezultat al României din istoria participărilor la Campionatul European de Robotică – EUROBOT Robomovies 2015, care s-a desfășurat în perioada 21-24 mai la Yverdon-les-Bains (Elveția), potrivit unui comunicat remis marți.

În clasamentul pe națiuni, care a însumat punctele obținute de toate cele trei echipe, România a s-a situat pe locul 5, în urma Serbiei, Germaniei, Elveției și Franței.

Citeste si:  Costoiu: Studenţii care au examene şi nu se pot prezenta din cauza vremii le vor susţine la o altă dată

„Este o performanță deosebită pentru noi, mai ales că am depășit țări precum Spania sau Marea Britanie. În acest fel, dorim să mulțumim sponsorilor noștri Marquardt Schaltsysteme SCS, Continental Automotive Systems, 3 Soft, Compa SA și ProConfort”, a declarat prof. dr. ing. Gabriel Racz.

Cele trei echipe ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au fost formate din 30 de studenți ai Facultății de Inginerie și trei elevi ai Colegiului Tehnic Energetic din Sibiu.

Sibienii au ocupat locul 5 în clasamentul pe națiuni, iar echipa CyberTech a încheiat competiția pe locul 10, depășind cea mai bună performanță a României, care îi aparținea din anul precedent, locul 16. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata