Bacili activi de antrax, presupuşi a fi expediaţi din eroare spre 18 laboratoare americane

24

18 laboratoare americane sunt suspectate că ar fi primit din eroare bacili activi de antrax, expediați de un laborator militar, informează AFP, citând surse din Pentagon și Centrele de Control și Prevenție a Maladiilor (CDC).

Pentru moment, prezența bacililor activi nu a fost identificată formal decât într-un singur laborator din Maryland, au indicat CDC și Pentagonul.

Dar alte 17 laboratoare, între care unul situat la baza militară americană din Osan în Coreea de Sud, au primit eșantioane provenite din același lot și sunt deci suspectate că ar deține de asemenea bacili activi, potrivit CDC și Pentagonului.

Citeste si:  Armata malayeziană ar fi descoperit avionul dispărut în Strâmtoarea Malacca

Eșantioanele respective ‘sunt transferate cu precauție’ la CDC din Atlanta pentru analiză, a indicat penntru AFP Jason McDonald, un purtător de cuvânt al CDC.

‘Ele au început să sosească, dar vor trebui cinci zile de punere în cultură’ pentru a afla cu certitudine dacă ele conțin bacili vii sau nu, a indicat el.

Cele 18 laboratoare primiseră fiecare câte un eșantion de la laboratorul militar din Dugway (Utah). Eșantioanele fuseseră iradiate înainte de a fi expediate pentru a face bacilii inactivi, dar cel puțin un laborator, cel din Maryland, a primit un eșantion conținând bacili activi și a dat alarma.

Citeste si:  Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în California

Patru angajați ai laboratoarelor din Texas, Delaware și Wisconsin au fost puși sub tratament antibiotic din precauție, a afirmat Jason Mc Donald.

De asemenea, 22 de militari și angajați civili au fost puși sub tratament preventiv la baza aeriană din Osan, potrivit Pentagonului.

Iradierea lotului suspect a avut loc în martie 2014 în laboratorul din Dugway. Eșantioanele au fost apoi trimise laboratoarelor până în aprilie 2015, potrivit Pentagonului.

Laboratorul din Dugway participă în prezent la un program de cercetare militar vizând fabricarea unor teste de detectare a amenințărilor biologice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata