Neverland – ferma lui Michael Jackson, de vânzare pentru 100 de milioane de dolari

14

Neverland, ferma din sudul Californiei unde Michael Jackson și-a construit casa visurilor sale, a fost scoasă la vânzare pentru suma de o sută de milioane de dolari după șase ani de la moartea artistului, informează joi ziarul ‘The Wall Street Journal’ citat de EFE.

Știrea intervine la un an după ce Forbes anunța interesul companiei de investiții Colony Capital, patroană a fermei, de a căuta un cumpărător pentru acest complex cu o suprafață de 1.300 de hectare, unde „regele pop-ului” și-a amenajat propria grădină zoologică și un parc de distracții.

Citeste si:  Cel mai costisitor videoclip muzical din istorie

Aceste structuri au fost până la urmă desființate însă Neverland, care și-a recuperat vechiul nume (‘Sycamore Valley Ranch’), prezintă încă interes cu cele 20 de clădiri, inclusiv cea principală cu 6 dormitoare, două case pentru invitați, piscină, teren de baschet, teren de tenis și o sală de cinema pentru 50 de persoane. Terenul mai cuprinde două lagune și o linie de tren internă.

Operațiunea de vânzare este gestionată de agențiile imobiliare Sotheby’s International Realty și Hilton & Hyland, care au asigurat că vor fi foarte atente la selectarea clienților pentru a evita orice tentativă a fanaticilor de a se pretinde cumpărători.

Citeste si:  Perdeaua de duş care te scoate din cabină după patru minute

Michael Jackson a cumpărat proprietatea în 1988 de la magnatul terenurilor de golf William Bone — cu 17,5 milioane de dolari, spun unii, sau cu 30 de milioane spun alții — pentru a-și construi aici căminul viselor sale.

Artistul a murit la 9 iunie 2009 la 50 de ani și deși s-a speculat ințial că va fi înmormântat la Neverland, pentru a-l transforma într-un sanctuar cum este Graceland pentru Elvis Presley, Michael Jackson a fost până la urmă înhumat în Los Angeles. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata