Ţara cu cele mai multe muşcături fatale de şarpe

Peste 81.000 de înveninări se produc anual în țara cu cele mai multe mușcături fatale de șarpe din lume.

 Dintre aceste mușcături, nu mai puțin de 11.000 se dovedesc a fi mortale, conform celor mai conservatoare estimări ale studiului The Global Burden of Snakebite, realizat de nouă erpetologi și publicat în anul 2008 în revista PLOS Medicine.

India, căci despre această țară din sudul Asiei este vorba, a fost inclusă pentru acest sumbru record în ediția 2015 a Guinness Book. Situația este cauzată, în special, de cele patru specii veninoase des întâlnite în India, anume: vipera lui Russell (Daboia russelii), cobra indiană (Naja naja), șarpele krait (Bungarus caeruleus) și vipera cu solzi aspri (Echis carinatus).

Citeste si:  O invenţie pe zi: Patinajul pe gheaţă

Conform studiului citat, Asia este în topul regiunilor cu cele mai multe decese cauzate de mușcăturile șerpilor, cele mai optimiste cifre indicând 15.385 de victime omenești pe an, iar cele mai pesimiste — 57.636. Pe locul doi în acest trist clasament se află Africa Subsahariană, unde cele mai pesimiste estimări se situează în jurul cifrei de 32.000 de decese pe an.

În Europa, lucrurile stau mult mai bine din acest punct de vedere, maxim 130 de oameni fiind decedați din cauza înveninării în fiecare an. Una din explicații este accesul mult mai facil la îngrijirile medicale de urgență în cazul otrăvirii.

Citeste si:  Noul deţinător al titlului de ''Cel mai scund om din lume''

Din cele peste 3000 de specii de șerpi existente, ”doar” 200 sunt considerate de Organizația Mondială a Sănătății ca reprezentând un pericol real pentru oameni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata