Ingeniozitate şi busuioc pentru a extrage o larvă din ochiul unui adolescent din Peru

20

Medicii de la un spital din capitala peruană, Lima, au reușit să extragă o larvă de țânțar din ochiul stâng al unui adolescent fără să folosească niciun instrument chirurgical, utilizând doar frunze de busuioc, relatează joi AFP.

Adolescentul în vârstă de 16 ani care trăiește în mediu rural a venit în capitală pentru că pleoapa ochiului i se umflase, a explicat într-un comunicat Ministerul Sănătății. Medicii din orașul său au crezut că este vorba de o simplă infecție și i-au prescris medicamente care nu au dat însă niciun rezultat.

Citeste si:  Busuiocul, plantă aromatică cu multiple avantaje pentru sănătate

La Lima, profesioniștii au descoperit că o larvă de țânțar, lungă de 3 centimetri, se instalase în ochiul pacientului și trăia acolo de aproape o lună. Pentru a o extrage, ei au avut ideea să plaseze mai multe frunze de busuioc în jurul globului ocular al pacientului, pentru a trezi apetitul larvei.

Aceasta a căzut în capcană, iar când a ieșit din ochi medicii au prins-o cu o pensetă.

Potrivit medicilor, o înțepătură a țânțarului ‘Dermatobia hominis’, prezent în aceste zone tropicale, ar putea fi la originea acestui fenomen neobișnuit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata