Un român va încerca să câştige marele premiu de antreprenor al anului 2015, la Monte Carlo

Antreprenorul român Mircea Tudor, fondatorul companiei MB Telecom, va încerca vineri, 5 iunie, să convingă juriul competiției internaționale EY World Entrepreneur Of The Year (WEOY) că România merită marele premiu al ediției din acest an, pentru care concurează antreprenori de succes din 53 de țări.

Finala celei de-a 15-a ediții a competiției internaționale, la care România participă pentru prima dată, se desfășoară în perioada 3-7 iunie, la Monte Carlo, iar vineri are loc sesiunea finală de evaluare, înaintea ceremoniei de gală din seara zilei de sâmbătă, când va fi anunțat câștigătorul.

„Nu va fi deloc ușor, sunt competitori de mare calibru, de mare forță, iar competiția este una de proiecte fabuloase. Voi lupta pentru șansa noastră”, a declarat Mircea Tudor.

Săptămâna finalei WEOY 2015 a debutat cu o serie de sesiuni de prezentări și interviuri ale câștigătorilor competițiilor naționale, iar reacția primului eșalon de management al companiei EY la nivel global și a concurenților cu care a interacționat Mircea Tudor arată că România este văzută ca un potențial candidat la marele premiu.

Citeste si:  TESTARE AUTO SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Cel puțin obiectivul de a face România vizibilă în această competiție a fost atins deja, înainte de decizia finală a juriului, a afirmat antreprenorul român.

„Lupt aici pentru a afirma că România este activă, că poate genera soluții global aplicabile și că merită mai multă atenție din partea comunității internaționale”, susține Mircea Tudor, fondatorul singurului IMM din lume care a pătruns în zona elitistă a producătorilor de tehnologie de scanare cargo, firmă care a câștigat de două ori marele premiu al Salonului de Invenții de la Geneva.

Produsele lansate de compania românească au un puternic caracter inovativ, iar scanerul pentru avioane este considerat un deschizător de drumuri și nu are la acest moment concurență la nivel global.

Potrivit lui Mircea Tudor, președintele MB Telecom, scanerele pentru containere și camioane produse de companie sunt foarte competitive pe doi vectori — unicitatea tehnologiei propuse (sunt primele scanere mobile robotizate, care nu mai expun la radiații operatorii umani) și costurile operaționale, fiind de 3-5 ori mai ieftine în 10 ani de exploatare decât orice alt produs al competitorilor.

Citeste si:  MARKOB OIL SRL - notificare privind deschiderea procedurii de faliment

Compania românească dezvoltă și alte proiecte de anvergură în domenii diverse, unul dintre ele fiind cel de tehnologie medicală, pe baza experienței acumulate în sistemele de imagistică cu aplicații în securitate.

Despre finala de la Monte Carlo, inventatorul român spune că este de departe cea mai provocatoare acțiune de natură competițională la care a participat — prin profilul competiției, amploare, prestigiu, desfășurare de forțe, toate fiind la superlativ.

La ediția 2015 a WEOY participă 65 de antreprenori din 53 de state, care cumulează 90% din PIB-ul global.

Finaliștii din acest an sunt unii dintre cei mai succes antreprenori de la nivel global — cumulează venituri de aproximativ 38 miliarde dolari, realizează un venit mediu de 720 milioane dolari, înregistrează o creștere a veniturilor cumulate de 42% în ultimii trei ani (2011-2014), au o creștere medie anuală a vânzărilor de 12% și dețin un număr de 334.000 de angajați — cu o creștere de 48% a numărului de locuri de muncă în ultimii trei ani (2011-2014).

Citeste si:  Top 10 datornici privaţi la stat în executare silită

Cea mai mare companie care a participat, de-a lungul timpului, la competiția WEOY, care a început în anul 2001, avea 424.365 angajați, iar cea mai mică — doi angajați. La ediția din 2015 sunt reprezentate 17 sectoare principale de activitate, iar cel mai bine reprezentat este sectorul de tehnologie.

La competiția 2015 a World Entrepreneur Of The Year, România, Belarus, Croația și Peru participă pentru prima dată. Ultimele ediții ale competiției au fost câștigate de antreprenori din India, SUA, Kenya, Singapore, Marea Britanie și China.

Între câștigătorii premiului EY World Entrepreneur Of The Year s-au numărat Hamdi Ulukaya — fondator și CEO al Chobani LLC (SUA), dr. James Mwangi — CEO și Managing Director Equity Bank Limited (Kenya), Olivia Lum — Executive Chairman și Group CEO Hyflux Limited (Singapore), Cho Tak Wong — Chairman Fuyao Glass Industry Group (China), Guy Laliberte — fondator și CEO Cirque du Soleil (Canada) și Narayana Murthy — fondator și Chairman Infosys Technologies Limited (India). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata