Zeci de persoane arestate în Europa pentru fraudarea prin internet a 6 milioane de euro

19

Forțele de poliție din mai multe state europene au arestat marți 49 de membri ai unei rețele infracționale suspectate de fraudarea, prin metoda ‘phishing’, a șase milioane de euro din conturi bancare din Europa, au anunțat miercuri Europol și Eurojust, transmit AFP și Reuters.

Suspecții, proveniți mai ales din Camerun și din Nigeria, au fost reținuți în Spania, Italia și Polonia, cu sprijinul polițiilor din Belgia, Marea Britanie și Georgia.

În cadrul operațiunii ‘Triunghiul’ au fost întreprinse 58 de percheziții. În urma investigației a reieșit că membrii rețelei au recurs la metoda ‘phishing’, trimițând, sub identitate falsă, e-mailuri pentru a obține datele unor persoane fizice și firme, deținători de conturi bancare din care au transferat apoi suma totală de 6 milioane de euro, într-un timp foarte scurt.

Citeste si:  România ocupă locul cinci în topul ţărilor care găzduiesc adrese URL folosite pentru phishing

Operațiunea ‘Triunghiul’ a ‘demonstrat că instituțiile europene și autoritățile naționale pot combate cu succes, împreună, una din formele de infracționalitate cel mai dificil de depistat’, a subliniat Eurojust. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata