Duma de stat a Rusiei vrea un cod vestimentar pentru jurnalişti – fără decolteuri adânci, fuste mini şi pantaloni scurţi

Duma de Stat a Rusiei intenționează să impună un cod vestimentar tuturor ziariștilor acreditați în Camera inferioară, potrivit mass-media moscovite.

Începând cu sesiunea de toamnă, Duma are de gând nu doar să schimbe regulile de acreditare și legitimațiile, dar și să impună un cod vestimentar reprezentanților mass-media, au indicat surse parlamentare pentru cotidianul Izvestia.

Astfel, nu vor avea acces la lucrările Dumei jurnaliștii în „pantaloni scurți, blugi rupți, fuste prea scurte sau decolteuri adânci”.

În același timp, o sursă parlamentară din Dumă a indicat pentru TASS că nu este vorba de intenția parlamentarilor de ‘a introduce pe neașteptate un cod vestimentar’.

Citeste si:  Intel a prezentat un robot realizat din părţi produse la imprimante 3D

„Nu este vorba că se produce o înăsprire a regulilor, ci de faptul că noile reguli vor cuprinde și aceste norme, pentru acele cazuri extrem de rare în care apar încălcări de cod vestimentar”, a declarat, sub rezerva anonimatului, un parlamentar rus agenției de presă menționate.

În baza noilor norme, Serviciul de Protecție și Pază va permite sau nu accesul reprezentanților mass-media în incinta Dumei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata