Parlamentul a respins moţiunea de cenzură

Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins vineri, 12 iunie, moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”, cu 194 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă”. Au fost prezenți 417 parlamentari din 554. Și-au exprimat votul 214 parlamentari iar 7 voturi au fost anulate. Pentru a trece, moțiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.

Premierul Victor Ponta a votat în plenul Parlamentului la moțiunea de cenzură.

El a fost primul parlamentar strigat la apelul nominal și a votat, în schimb, ceilalți membri ai Guvernului nu au votat.

Parlamentarii PSD și UNPR au anunțat că nu votează, ei preferând să rămână în bănci la momentul votului.

Senatorul liberal Viorel Badea a citit vineri, în plenul reunit al Parlamentului, moțiunea de cenzură intitulată „Victor Ponta — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!”.

Liberalii solicită în moțiune retragerea încrederii Guvernului.

Potrivit PNL, „Guvernul Ponta a încălcat Constituția și a săvârșit abuzuri inimaginabile”.

„Motivul fundamental pentru care considerăm că trebuie, acum, să retrageți încrederea acestui Guvern este faptul că și-a bătut joc de ceea ce este mai sfânt într-o democrație”, susțin semnatarii moțiunii de cenzură, indicând dreptul la vot.

„Există comunități cu mii de români, acestor comunități avem obligația de a le oferi o soluție de vot la distanță, pentru că fiecare dintre ei este prețios și are dreptul de a vota, indiferent că se găsește în insulele Canare, în Haifa, în Dallas sau în Cape Town (…). Ne aflăm în fața unei decizii importante, a cărei miză ține de acordarea unei șanse sau nu democrației din România”, se arată în moțiune.

La dezbateri sunt prezenți 364 de deputați și senatori.

Pentru a trece, moțiunea trebuie să întrunească 278 de voturi favorabile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.