Bayer renunţă la producerea de dispozitive pentru diabetici, în schimbul a 1,02 miliarde de euro

38

Grupul german Bayer AG și-a vândut divizia de instrumente medicale pentru diabetici companiei Panasonic Healthcare pentru 1,02 miliarde de euro (1,15 miliarde de dolari), transmit MarketWatch și Reuters.

Aceasta este a doua încercare a Bayer de a-și vinde divizia care produce aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge și alte dispozitive pentru diabetici, cu branduri precum Contour, Breeze, Elite și Microlet. Vânzările diviziei de instrumente medicale pentru diabetici s-au situat, anul trecut, la 909 milioane de euro în timp ce veniturile totale ale Bayer s-au ridicat la 42,2 miliarde de euro.

Citeste si:  UNIMAX SRL - notificare privind deschiderea procedurii insolvenţei în formă generală

Tranzacția, care ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2016, trebuie aprobată de autoritățile de reglementare.

Panasonic Healthcare, o societate mixtă formată din fondul american de private-equity KKR și Panasonic Corp și care produce de asemenea aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge, a anunțat că entitatea va reuși să livreze instrumente mai ieftine.

Tranzacția este parte a strategiei șefului grupului chimico-farmaceutic Bayer, Marijn Dekkers, de a renunța la activele care nu sunt de bază și a se concentra pe producerea de medicamente, mai profitabilă.

Citeste si:  La Chimcomplex Oneşti din Bacău a fost semnat un nou contract colectiv de muncă

Anul trecut, Bayer AG a preluat divizia de produse farmaceutice de larg consum a grupului farmaceutic american Merck & Co. pentru 14,2 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro). În urma tranzacției, Bayer a devenit al doilea mare producător global de medicamente fără rețetă, după Johnson & Johnson.

Bayer, prezentă și pe piața din România, produce ierbicide, semințe, materiale chimice pentru industriile auto, de construcții și electronică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata