Preşedintele CEDO a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti

22

Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, Dean Spielmann, a primit, vineri, 12 iunie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Facultății de Drept.

„Pentru Universitatea din București este o bucurie și o onoare de a conferi cel mai înalt titlu al său unei personalități de marcă a zilelor noastre, nu numai prin funcția pe care o deține domnul Dean Spielmann, de președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului, ci și prin întreaga activitate în ceea ce privește cariera academică, în ceea ce privește problematica drepturilor omului”, a declarat prorectorul Universității București Liviu Papadima.

Citeste si:  Aproximativ 300 de liceeni sunt aşteptaţi să participe sâmbătă la Parlamentul Copiillor

Cariera la CEDO a lui Dean Spielmann a început în calitate de judecător ales, la data de 30 august 2004. În intervalul 2011-2012 a fost președinte de secțiune la CEDO, iar la 13 septembrie 2014 a fost numit vicepreședinte al Curții.

Funcția de președinte al CEDO o exercită de la data de 10 septembrie 2012. Agenda activităților sale profesionale a inclus aspecte dedicate implementării unor serii de reforme care să îmbunătățească managementul cazurilor de la CEDO și proceduri în vederea soluționării volumului din ce în ce mai mare de cauze cu care se confruntă Curtea.

Dean Spielmann este o personalitate recunoscută pe plan internațional pentru activitatea sa științifică în domeniul dreptului. O parte însemnată a lucrărilor pe care le-a publicat au fost dedicate Convenției Europene a Drepturilor Omului și perspectivelor de viitor asupra jurisprudenței CEDO, precum și dreptului luxemburghez (drept constituțional, administrativ, penal, civil, dreptul afacerilor), dreptului comparat și dreptului altor state.

Citeste si:  Circul Globus, obligat să plătească UCMR-ADA aproape 995.000 lei pentru muzica din spectacole

„Distincția de Doctor Honoris Causa conferită lui Dean Spielmann reprezintă modalitatea prin care Universitatea din București își manifestă recunoștința față de meritele sale excepționale în construcția unei culturi a protecției și respectării drepturilor omului în Europa, dovedite în întreaga sa carieră academică și profesională”, potrivit unui comunicat al Universității din București. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata