Un astronaut de pe ISS a realizat o excelentă fotografie a piramidelor văzute din spaţiu

28

Astronautul Terry Virts, de la NASA, care tocmai s-a întors pe Pământ joi, după mai mult de șase luni petrecute pe Stația Spațială Internațională (ISS), a realizat o fotografie din spațiu a piramidelor de pe platoul Giza, din Egipt, care îți taie respirația, conform unui material publicat de CNET.com.

Virts a publicat fotografia miercuri, pe contul său de Twitter, alături de mesajul următor: „Abia în ultima mea zi petrecută în spațiu am avut șansa de le face o fotografie bună (piramidelor)!”.

Piramidele au constituit obiectul fascinației fotografice a mai multor astronauți, însă imaginile clare, din spațiu, ale acestor structuri monumentale sunt foarte rare. În fotografia astronautului american piramidele se disting cu ușurință.

Citeste si:  Castelul Artelor, monument simbol al municipiului Drobeta Turnu Severin

Spre exemplu, și colega lui Virts, astronautul italian Samantha Cristoforetti a fotografia platoul Giza la 1 aprilie, dar în imaginea obținută de ea piramidele abia dacă se pot vedea.

Stația Spațială Internațională se află la o altitudine de peste 320 de kilometri și se mișcă pe orbită cu viteza de peste 8 km/s, ceea ce face destul de dificilă încercarea de a fotografia structuri relativ mici de la suprafața Pământului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: twitter.com/Terry W. Virts

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata